Sortiment

På Skanderborg Bryghus gør vi os bemærkede ved at brygge exceptionel god økologisk øl, der er bæredygtig brygget. Vores sortiment spænder bredt over diverse øltyper og vi udvikler løbende nye varianter til vores sortiment.

 

CRAZY HORSE

CRAZY HORSE

Crazy Horse var en berømt indfødt amerikaner fra stammen Sioux Oglala. Han var, udover en brav og modig kriger, kendt for at værne om traditionerne. I Black Hills, South Dakota er der lavet et mindesmærke – udhugget i et bjerg, og så vidt vides blev han aldrig fotograferet inden hans død i 1877. Værket på etiketten er skabt af den internationale kunstner Lise Vestergaard. Hun er i den grad levende og arbejder til dagligt med TRASH ART og værner om kunsten med fokus på bæredygtighed. Du kan læse mere om hende på www.LiseVestergaard.dk. Crazy Horse værnede om traditionerne, og traditionerne er vores udgangspunkt for denne øl, hvor humlerne citra, mosaic, cascade og sabro er tilført i store mængder for at give den ultimative smagsoplevelse. Humlerne stammer fra Yakima Valley på den amerikanske vestkyst, hvor de første gang blev plantet i 1872 – og hvem ved, måske Crazy Horse lagde vejen forbi.

Airbourne_01_RGB

Crazy Horse

Type: Økologisk DDH Hazy IPA
Alkohol vol.: 7,5%
Intens, frisk og frugtig med en diskret maltfylde. Eftersmagen er fyldig med en udsøgt lang humlesmag balanceret frisk bitterhed.

SB-Serien

SB-Serien

Vores økologiske sortiment består af forskellige øl og Cider med hver deres særkende og unikke smag. Der er alt fra den lette og friske humlesmag til den mørke dunkle øl med cremet skum. Alle øl er brygget med økologisk bygmalt af høj kvalitet, og der er kælet for smagen, duften og nuancerne. Enkelte øl varierer hen over året og brygges til særlige lejligheder

 

Pilsner

Type: Pilsner
Alkohol vol.: 4,7%
Lys og frisk pilsnerøl med en behagelig balance mellem malt og tør humlesmag. Pilsner er danskernes foretrukne ølstil og denne er en af de bedre af slagsen.

Boston Lager

Type: Lager
Alkohol vol.: 5,2%
Alt er større i USA og denne undergærede pilsnertype er ingen undtagelse! Mere malt og humle giver mere smag til denne ellers blide øltype.

Brown Ale

Type: Brown Ale
Alkohol vol.: 5,6%
Kraftig og kompleks maltdrevet smag, der balanceres med let frugtighed og diskret bitterhed.

Stout

Type: Stout
Alkohol vol.: 6,6%
Mørkristede malttyper danner rygraden i denne kraftige ale med noter af chokolade, røg og kastanje.

Blonde

Type: Belgisk Ale
Alkohol vol.: 6,6%
Bedragerisk drikkevenlig overgæret lys belgisk ale med behagelig mundfylde og aromatiske frugtestere fra gæren.

Classic

Type: Classic
Alkohol vol.: 4,7%
Variation over pilsnerøllet med strejf af karamelsødme, der sammen med humlen runder oplevelsen af

Münchener

Type: Dark lager
Alkohol vol.: 5,5%
Lagergær og tålmodighed giver denne øl en elegant aroma fra mørkristede malte og noter af karamel, brød og nødder.

Steam

Type: Ale
Alkohol vol.: 5,4%
Inspireret af Californisk Steam øl. En undergæret øl med ravgylden farve. Duften er præget af malt, frugt og karamel og smagen har sødme samt let tør citrus.

IPA

Type: IPA
Alkohol vol.: 6,8%
En frisk tørhumlet ale med kompleks aroma fra humlerne Cascade, Citra, Amarillo og Centennial, som bidrager med behagelige noter af citrus og eksotisk frugt.

NK5

Type: Amber Ale
Alkohol vol.: 0,5%
Fire humlesorter, krydret med masser af passion. Den fyldige og friske smag gør den perfekt til en let frokost eller som tørslukker efter fysisk aktivitet.

Weissbier

Type: Hvedeøl
Alkohol vol.: 5,4%
Ufiltreret hvedeøl med aromatiske estere af banan og nelliker, som opstår under gæringen. Den livlige karbonering giver balance til en stor mængde hvedemalt.

Pale Ale

Type: Pale Ale
Alkohol vol.: 6,2%
Med et passende skud Cascade tilføres her citrusnoter i modspil til den solide maltprofil i bryggerens version af en cabriolet med åben kaleche.

Dobbelt Bock

Type: Dobbelt Bock
Alkohol vol.: 7,5%
Fyldig og kompleks øl med noter af rosin, blomme og karamel. Perfekt foran pejsen eller i lænestolen med en god bog.

Bruin

Type: Belgisk double
Alkohol vol.: 6,6%
En kompleks duft, med noter af tørrede sten- frugter. Øllen er sødlig og man fornemmer både chokolade- og nøddesmag fra de ristede malttyper.

Postnummer-Serien

Postnummer-Serien

Der er ikke noget, der samler folk som øl og nu samler vi alle postnumre i Skanderborg kommune. Vi giver dem hver deres særlige øl, for at vi sammen kan fejre forskelligheder, fælles- og naboskab.

 

Skanderborg

Type: Golden Ale
Alkohol vol.: 6,0%
866,0 Skanderborg er en klassisk ale med en god og frisk humlet smag. En flot lys farve og nem at nyde.

Låsby

Type: Black IPA
Alkohol vol.: 7,0%
867,0 Låsby er en black IPA hvor de ristede malte spiller op til tre citrustunge humler, der lyser op i mørket.

8660 Æblecider

Type: Æblecider
Alkohol vol.: 6,0%
Lækker velsmagende og frisk. Kendetegnet ved en dejlig, rund, sprød men også lidt tør smag. Tilsat en snert af honning, der balancerer smagen til fulde.

Hørning

Type: Pale Ale
Alkohol vol.: 6,2%
836,2 Hørning er en klassisk pale ale tilsat humlesorterne citra, cascade og centennial.

Ry

Type: Belgisk Double
Alkohol vol.: 8,0%
Her er der tale om en belgisk inspirerede klosterøl med en behagelig maltsødme og diskret bitterhed.

Galten

Type: Dark Lager
Alkohol vol.: 6,4%
846,4 Galten er en forfriskende humlet mørk lagerøl, som er både kompleks og drikkevenlig.

8660 IPA

Type: IPA
Alkohol vol.: 6,0%
8660 IPA er en lys og frisk India Pale Ale med en lækker frugtig smags fra humlesorterne Amarillo, Citra, Cascade og Chinook.

Danevang

Danevang

Danevang er vores nyeste øl-serie. Den omfatter tre smagfulde og letdrikkelige varianter: Hvedeøl, IPA og New England IPA. Alle med 4,8% alkohol. Øllet er økologisk og bæredygtigt brygget som en hyldest til det vilde naturliv.

Danevang kan købes i Føtex, Netto og Bilka i hele landet

New England IPA

Type: New England IPA
Alkohol vol.: 4,8%
En øl med det helt lange næb. Ravnen skræpper lidt mere op end de andre fugle, Det gør denne øl også. Frugtig aroma, et uklart udseende, dejlig frisk mild smag af juice og en snert af mango og citrusfrugt. Nydes med eller uden hat og gøb.

AMARILLO IPA

Type: IPA
Alkohol vol.: 5,2%
En lys og frisk IPA, med tilpas bitterhed og en lækker frugtig smag fra humlesorterne amarillo og citra. Kan nydes med eller uden pibe, mastrohat og sejlskib.

Danevang IPA

Type: IPA
Alkohol vol.: 4,8%
Vildsvinet er inspiration til denne IPA, der er brygget med flere udsøgte humlevarianter – cascade, citra, amarillo og centennial. En intens øl, der kan nydes med eller uden pibe og knaphulsblomst.

Weissbier

Type: Hvedeøl
Alkohol vol.: 5,5%
En øl med det helt lange skæg. Gedebukken var for germanerne et ædelt dyr i mytologien. Det ædle udtryk findes også i denne hvedeøl med noter af banan og nelliker. Kan nydes med eller uden fjær og stråhat

Danevang Hvedeøl

Type: Hvedeøl
Alkohol vol.: 4,8%
En øl med et majestætisk gevir. Hvedeøl med rund og god fylde. Duften er frisk, som en hvedemark i fuld flor. Smagen er frugtig med noter af citrus, der balancerer fint med en anelse sødme.

New England IPA

Type: New England IPA
Alkohol vol.: 4,8%
Ravnen skræpper lidt mere op end de andre fugle, Det gør denne øl også. Frugtig aroma, et uklart udseende, dejlig frisk mild smag af juice og en snert af mango og citrusfrugt.

Great Skanderborg/ Imperial Stout

Great Skanderborg

Great Skanderborg er en prisvindende serie, hvor alle tre varianter i 2021 har vundet Guld på tværs af øl-konkurrencer i Lyon, London og Frankfurt. 

Øllet udmærker sig med en unik smagsharmoni. Alle skabt af de bedste råvarer og kendetegnet ved en høj alkohol procent. 

Navnet er en hyldest til Skanderborg og byens lange historie, der går helt tilbage til Valdemar den Stores tid. Tårnet på Slotskirken er fra 1572 og var et kapel i den nye fløj, der blev tilføjet det kongelige slot. I 1767 blev slottet revet ned og kapellet var det eneste man valgte at bevare. Slotskirken er i dag et kendt vartegn for byen.

Turris

Type: Belgisk Dunkel
Alkohol vol.: 12,5%
Et vidunder, der indeholder masser af krydderier. Elegante og kraftige krydderier, der tilsammen gør at ingen overdøver de andre, men fremhæver hinandens elegance.

Castellum

Type: Klosterøl
Alkohol vol.: 13,5%
En fløjlsblød mørk abbey ale med en kompleks chokolade sødme og mørk frugt aroma.

Castrum

Type: Imperial IPA
Alkohol vol.: 11,5%
En yderst fyldig variant af den elskede IPA hvor vi ”dobler op” på alt – duft, smag og elegance. Castrum har en dejlig smag af tropiske frugter.

Sæsonøl

Forår

Type: Gylden lager
Alkohol vol.: 5,2%
Lyngblomster og enebær bidrager med floralitet og samspillet balancerer sødme og bitterhed i en øl, der kan nydes i fulde drag mens solen støt vinder døgnet tilbage.

Humlesne

Type: Jule IPA
Alkohol vol.: 6,6%
En dejlig lys og humlet ale hvor koriander og friske granskud sikrer en fantastisk smag og oplevelsen af julehygge i hver tår.

Rød Jul

Type: Lager
Alkohol vol.: 5,4%
Denne lagerøl er kendetegnet ved fine karamelnoter, en snert af citrus og ravgylden farve. Tilsat stjerneanis er det en smagsoplevelse af de bedre.

Juleknas

Type: Choko Brown Ale
Alkohol vol.: 7,0%
En dejlig kraftig mørk juelale hvor masser af chokolade og fine appelsinnoter giver en skøn smag af ægte julestemning. Vi kalder det juleslik for voksne.

Blå Jul

Type: Lager
Alkohol vol.: 5,2%
Denne undergærede pilsnertype er kendetegnet ved mere og humle tilsat lidt julekrydderier, her i form af kokossukker og vaniljeekstrakt.

Sombeero

Type: Sommer Pilsner
Alkohol vol.: 4,7%
Forfriskende sommerøl brygget efter mexicansk forbillede. Serveres traditionelt med en limebåd i flaskehalsen for at holde klapperslanger på sikker afstand.
Adresse
Danmarksvej 17 8660 Skanderborg
Åbningstider
Tirsdag: 15:00-18:00
Torsdag: 15:00-18:00
Fredag: 11:30-18:00
E-mail info(@)skanderborgbryghus.com

© Skanderborg Bryghus A/S · Danmarksvej 17 · DK 8660 Skanderborg · CVR: 36062487